Ev ve iş yerine hırsız girmesini önlemek için tavsiyeler

Güncelleme tarihi
min reading

Ev ve iş yerinizin güvenliği için, artan şehir nüfusu ve artan suç oranları, yeni çözümleri gerekli kıldı.  Gece uyurken aklınızda dükkanınızın kalması ya da tatildeyken sürekli evinizin güvenliğini düşünmek sizi olumsuz etkiliyor.  Hırsızlık haberlerini de medyada görünce endişeleriniz katlanarak artıyor ve bir çözüm, caydırıcı önlemler konusu aklınızda daha çok yer ediyor.  Asayiş ve güvenlik firmalarının uzmanlık alanine giren emniyet tedbirlerini, ev ve işyerlerinde uygulayarak caydırıcılık oluşturabilirsiniz.  Böylece hem mal güvenliğinizi sağlayacak hem de aklınıza takılan hırsız korkusundan kurtulacaksınız.

EV VE İŞ YERİNİZİ ALARM SİSTEMİ İLE KORUYUNEviniz ve iş yerinizi hırsızlardan korumak için elinizden geleni yaptınız ama alarm taktırarak hem kendinizi hem sevdiklerinizi korumak mı istiyorsunuz? Hemen 0850 390 28 39 numaralı çağrı merkezimizi arayın ( Pazartesi'den Cuma'ya 10:00 -19:00 ) sizin ihtiyaçlarınıza en uygun alarm sistemini birlikte seçelim.

Ev ve işyerlerinde hırsızlığa karşı alınacak pasif tedbirler:

  • Asayiş teşkilatı ve güvenlik şirketleri tarafından yapılan incelemeler sonucunda hırsızlar ve hırsızlık konusunda şu noktalara ulaşabiliriz.
  • Hırsızlar önceden keşif etmedikleri bir yere girerek, kendilerini tehlikeye atmazlar.  Dolayısıyla evinize veya işyerinize giren hırsız daha önce mekanı keşfedici çalışma çok büyük ihtimalle yapmıştır.  Eğer hırsız bu keşif sırasında, elinden kolayca çıkarabileceği, taşıması kolay ,maddi değeri yüksek eşyalar tespit ettiyse, evinize veya iş yerinize girme hazırlığına başlayacaktır.
  • Polis ve emniyet birimleri tarafından yapılan araştırmalar sonucunda, hırsızların, evlere en çok kapılardan girdiği, eve girdikleri yerden çıktıkları ve çok risk almadan, yakınlarındaki değerli eşyaları toplayıp kaçtıkları gözlemlenmiştir.
  • Öncelikle değerli eşyalarınızın ortalıkta olmamasına dikkat etmeli, özellikle eve tanımadığınız kişileri alırken (kurye, teslimatçı, tamirci) laptop, anahtarlar, ziynet eşyalarınızı özellikle ortadan kaldırmalısınız.
  • Apartmana tanımadığınız insanları almamalı, kapıyı kim o demeden açmamalısınız.  Bazı hırsızlar keşif amacıyla tamirci elektrikçi vs. kılığına girip apartmanınıza girmeye çalışabilir.  Böyle insanlardan esnaf ve sanatkarlar birliği kartını göstermesini isteyebilirsiniz.
  • Pencereye çelik kafes, çelik kapı gibi önlemler hırsızın risk almasını gerektirecek (gürültü gibi) önlemler olduğu için kullanımı işinizi kolaylaştırır.
  • Evde evcil hayvan beslemek, özellikle köpek, hırsızları korkutucu bir önlemdir.
  • -İşyerinizden çıkarken bazı ışıkların açık bırakılması da hırsızları caydırıcı bir önlem olabilir.

Tüm bu tedbirler işe yarar olsa da hırsız korkunuzu yenmek ve gerçek anlamda korunma sağlamak amacıyla, uzmanlar bu pasif tedbirlerin yanında aktif olan önlemlere de yönelmenizi öneriyorlar.  Bu aktif tedbirleri aşağıda özetledik.

Ev ve işyerlerinde hırsızlığa karşı alınacak aktif tedbirler:

  • Hırsızın en büyük korkusu yakalanmaktır.  Bu sebeple kamera güvenlik sistemi olan evler hırsızların seçeceği evlerden değildir.  Kameraların varlığından haberdar olan hırsız bunu caydırıcı bulabilir, eyleminden vazgeçebilir.  Ancak bazı hırsızlar yüz kapatarak kameraları geçersiz kılmaya çalışırlar.
  • Kamera sisteminin eksik kaldığı durumlarda alarm kullanılması hem evinizin hem de işyerinizin güvenliği için alınabilecek en kesin çözüm.  Alarm sisteminizin kurulu ve çalışır vaziyette olması, hırsızın kapı pencere veya kilit zorlaması halinde yüksek bir gürültüyle çevreye haber veriyor olması, bir hırsız için en caydırıcı özelliktir.