Yenilenebilir enerjiye yeni üs: Ege bölgesi

Güncelleme tarihi
min reading

Resmi Gazete'de bugün yayımlanarak yürürlüğe giren düzenleme ile Ege Bölgesi yenilenebilir enerji üretimi desteklerine dahil oldu.

Yenilenebilir enerji üretimi için türbin ve jeneratör ile rüzgar enerjisi üretiminde kullanılan kanat imalatı için yatırımların 5.bölge desteklerine dahil olan Ege Bölgesi'nin, Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar'ın söylediği gibi, enerji üssü haline gelmesine bu adım çok büyük katkı sağlayacak.

Potansiyelimizin çok yüksek olduğu yenilenebilir enerji kaynaklarının değerlendirilmesi gibi atılımlar, kentimiz ve Ege Bölgesi adına ciddi kazanımlar sağlayacaktır. Avrupa Birliği’nin, yenilenebilir enerjiyle ilgili çok önemli fonları bulunmaktadır. Bu karar ve söz konusu fonların da değerlendirilmesiyle Ege Bölgesi’nin yenilenebilir enerjinin üssü haline gelebileceği inancı içinde

Yorgancılar aynı zamanda konuyu değerlendirdiği konuşmasında, Ege Bölgesi'nin çok büyük bir atıl durumda olan potansiyeli bulunduğu ve bunun doğru alanlarda kullanılması gerektiğini belirtti. Konuşmasında aynı zamanda 300 gün güneş gören bir bölgede güneş enerjisi gibi yenilenebilir enerji üretim şekillerinin de dahil edilmesi gerektiğini söyledi. 

 

Kaynak: CHA