Samsun yenilenebilir enerji üretecek

Güncelleme tarihi
min reading

Samsun Büyükşehir Belediyesi de yenilenebilir enerji üretimi konusunda adımlar atmaya karar verdi. Yenilenebilir enerji kaynaklarından güneş enerjisine yönelen Samsun Büyükşehir Belediyesi, güneş panelleri yardımıyla elektrik üretmeye başlayacak.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Samulaş A.Ş.'nin depo binasına kurulması planlanan güneş enerji sistemlerinin montajı devam ediyor. Binanın çatısına 1000 adet 250 Wp'lık güneş panelleri ve 8 adet 30 kVa'lık eviriciler kuruluyor. Proje tamamlandığında kurulan güneş enerji sisteminin yıllık ortalama 300.000 kWh elektrik enerjisi üretececek.

Güneş enerjisinden elektrik enerjisi üretmenin amaçlandığı proje hakkında Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkanı Yusuf Zıya Yılmaz konuştu:

Yenilenebilir enerji kaynaklarının değerlendirilerek milli ekonomimize katkı sağlaması, çevre kirliliğinin azaltılması ve enerji maliyetlerinin düşürülebilmesi açısından Güneş Enerjisinden Elektrik Enerjisi üretimine karar verdik. Yapılan uygulamanın Samsun’da bir model olmasını ve yaygınlaşmasını arzu ediyoruz. Almanya’nın Güneş ışınımını Samsun’dan daha az olmasına rağmen elektrik enerjisi üretiminde Güneş Enerjisini değerlendirip çok önemli bir ekonomik verimlilik sağlıyorlar. Bu anlamda Samsun’da değerlendirilmeyi bekleyen büyük bir potansiyel var.