Limak Enerji Uludağ Elektrik Faturamı Nasıl Öderim?

Güncelleme tarihi
min reading
Limak Enerji Uludağ Elektrik

Daha önce CLK bünyesinde bulunan Uludağ Elektrik, bir Limak Holding kuruluşu olarak CLK bünyesinden ayrılmış ve Limak Enerji - Uludağ Elektrik adıyla hizmet vermeye devam etmektedir.

Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova illerinde Limak Enerji Uludağ görevli elektrik tedarik şirketi olarak hizmet vermektedir. Bu yazımızda, Limak Enerji Uludağ ile ilgili olan borç sorgulama, fatura ödeme ve fatura ile ilgili gecikme, fatura itirazı gibi konular hakkında bilgi vereceğiz.

Limak Enerji Uludağ     Limak Enerji Uludağ İletişim

Limak Enerji Uludağ Abonelik     Limak Uludağ Müşteri Merkezleri

Elektrik faturaları nereden ödenir?

Limak Enerji Uludağ ile elektrik satın alıyorsanız ödeme yapmak için birçok yol bulunmaktadır.

  • Müşteri İşlem Merkezleri:
    Görevli olduğu illerde farklı illerde bulunan Müşteri İşlem Merkezleri ( MİM ) aracılığıyla fatura ödeme işlemi gerçekleştirilebilir.
  • Anlaşmalı Bankalar:
    Anlaşmalı bankaların, bulunan anlaşmalara göre gişelerinden nakit olarak, ATM'lerinden, internet şubelerinden ya da otomatik ödeme talimatı vererek elektrik faturası ödeme işlemi gerçekleştirilir.
  • Online İşlem Merkezi:
    Limak Enerji Uludağ internet sitesindeki Online İşlem Merkezi aracılığıyla eski bir elektrik faturasında bulunan işletme kodu ve abone numarası gibi bilgilere bakarak, online olarak faturanızı ödeyebilirsiniz.

Fatura borcu sorgulama

Elektrik fatura borcunuzu bilmiyor musunuz? Bunun birçok sebebi olabilir, fatura kaybolmuş, gelmemiş ya da bir zarar gelmiş olabilir. Ancak günümüzde teknolojik imkanların gelişmesi nedeniyle, ödeme ya da borç sorgulama işlemi gerçekleştirirken o ayki faturanıza sahip olmanıza gerek yok

  1. Limak Enerji Uludağ internet sitesindeki "FATURA SORGULAMA" menüsünden, işletme kodu ve abone numarası gibi eski elektrik faturanızda bulacağınız bilgileri girerek.
  2. 444 4 646 numaralı Limak Enerji Uludağ çağrı merkezini arayıp yine eski faturanızda bulunan abone numaranızı belirterek.

Elektrik faturam neden yüksek geldi? 

  • Elektrik faturasının yüksek gelme sebepleri
  • Okuma dönemi süresi:
    Faturanızda ilk ve son okuma tarihlerini kontrol ediniz. Elektrik faturaları her zaman 1 aylık süredelerde okunmuyor. Bu süre uzarsa faturanın artması da normaldir.
  • Mevsimsel yükseklikler:
    Yaz ve kış aylarında soğutma ve ısıtma için kullanılan elektrikli cihazlar, elektrik faturanızın artmasına neden olabilir.
  • Arızalı sayaç:
    Elektrik sayacınızda bir sorun varsa, bu faturanızın hem artmasına hem de düşmesine sebep olabilir. Limak Enerji Uludağ Müşteri İşlemleri Merkezleri'ne giderek sayaç inceleme talebinizi dilekçe ile yapabilirsiniz. Sayaçlar dağıtım şirketlerinin görev alanı olduğundan, Uludağ Elektrik Dağıtım Şirketi'nin 186 numaralı arıza hattından arayıp yine aynı talepte bulunabilirsiniz.

Faturam neden gelmedi?

Elektrik faturanızın gelmemesinin 3 nedeni olabilir.

 Sayacın okunamaması: Eğer sayacınıza ulaşılamadığı için okuma yapılmadığından şüpheleniyorsanız, 444 4 646 numaralı çağrı merkezini arayınız.

 Arızalı sayaç: Sayacınızın arızalı olduğunu düşünüyorsanız, Müşteri İşlemleri Merkezleri ya da çağrı merkezi aracılığıyla Limak Enerji Uludağ ile iletişime geçebilirsiniz.

 Tüketilen enerji miktarının düşük olması: Belirli miktarın altına elektrik faturası düzenlenmez. Borç sorgulama yollarından güncel borcunuzu öğrenmeniz yine de mümkündür.

Gecikme zammı nedir?

Gecikme zammı elektrik faturalarında bulunan Son Ödeme Tarihi geçildikten sonra günlük olarak uygulanan bedele denir.

Fatura itirazı nasıl yapılır? 

Limak Enerji Uludağ Elektrik'ten gelen faturanızın yanlış hesaplandığını düşünüyorsanız fatura kesim tarihinden itibaren 1 yıllık itiraz hakkınız vardır. Fatura itirazınızı Müşteri İşlemleri Merkezleri'nden ya da Limak Enerji Uludağ Elektrik internet sitesindeki Müşteri İşlemleri menüsünde bulunan fatura itiraz formunu doldurarak yapabilirsiniz.

FATURA İTİRAZI Limak Enerji Uludağ itiraza en fazla 15 iş günü içerisinde cevap vermelidir. Fatura borcu itiraz olmasına rağmen ödenmelidir. Aksi halde gecikme zammı uygulanır, enerji verilmesi kesilebilir. İtiraz edilen fatura bir önceki dönem borcundan %30'dan daha fazla ise, ödemenin bir önceki borç kadarını yapmak mümkündür.

  • Tüketici haklıysa:
    Üç iş günü içerisinde gecikme zammıyla birlikte nakit olarak ödenir. Fatura ödenmemişse gecikme zammıyla birlikte hatalı fatura ile doğru fatura arasındaki fark iade edilir.
  • Kısmen haklıysa:
    Tahsil edilmesi gereken miktar bir sonraki faturaya yansıtılır.
  • Tüketici haksızsa:
    Faturada tahsil edilmeyen bir miktar varsa tüketiciden gecikme bedeliyle birlikte tahsil edilir.