Yepaş Abonelik İşlemleri Nasıl Yapılır?

Güncelleme tarihi
min reading
Yepaş Logo

Amasya, Çorum, Sinop, Ordu ve Samsun illerinde hizmet veren YEPAŞ ile gerçekleştirilen elektrik abonelik başvurusu, abonelik iptali ve abonelikte verilen güvence bedeli gibi tüm bedeller ile ilgili bilgilere bu yazıdan ulaşabilirsiniz.

Yepaş    Yepaş İletişim

Yepaş Fatura İşlemleri     Yepaş Müşteri Hizmetleri

Yepaş Abonelik Başvurusu

Yepaş görevli elektrik tedarikçisi olduğu illere taşınan ve burada ikamet edenler için başvuru noktasıdır. Abonelik başvurusunda bulunma, elektrik açtırma gibi işlemler için Yepaş'a başvurmanız gerekmektedir. 

ABONELİK BAŞVURUSUNDA BULUNURKEN Hem kiracılar hem de mülk sahipleri kendi adlarına elektrik faturası üzerinden elektrik hizmeti almak zorundadırlar. Aksi halde yasalara aykırı bir durum oluşur ve cezai işlemlere maruz kalabilirsiniz.

Elektrik abonelik başvurusu ne zaman yapılır?

Yeni elektrik abonelik başvurusunda bulunurken, öncelikle taşınacağınız yere varmadan tüm bu işlemleri başlatmanız gerektiğini bilmeniz gerekmektedir. Kira sözleşmenizi imzaladıktan ya da tapuyu üzerinize aldıktan sonra, diğer gerekli evrakları da toplayarak, hemen Yepaş'a elektrik abonelik başvurusu yapmalısınız. Elektrik açılması en geç 3 iş günü ya da imar bölgesi dışındaysa 5 iş günü içerisinde açılacaktır. Çoğu zaman Yepaş bu işlemi 1 günde gerçekleştirmektedir. Ancak yine de mümkün olduğu kadar erken halletmek, herhangi bir uzama halinde size avantaj sağlayacaktır.

Yepaş Elektrik abonelik başvurusu nereye yapılır?

Elektrik abonelik başvurunuzu Yepaş ile yapacaksanız,Yepaş'ın hizmet verdiği illerde bulunan Yepaş abone merkezlerinden yani müşteri merkezlerinden başvuruda bulunmanız gerekmektedir. Bu müşteri merkezleri aracılığyla abonelik başvurusu, abonelik iptali gibi birçok işlem yapılabildiği için, yoğunluk oluşmaması ve işlemlerinizi hızla halledebilmeniz açısından, öncesinde randevu almanız önerilir.

Randevunuzu online olarak Yepaş internet sitesi üzerinden ya da Yepaş çağrı merkezi aracılığıyla yapabilirsiniz. Randevunuzu aldıktan sonra gerekli evrakları hazırlayıp randevu zamanınızda Yepaş müşteri merkezine giderek gerekli işlemleri hızlıca halledebilirsiniz. 

KİM BAŞVURU YAPAR? Elektrik abonelik başvurusunda bulunacak kişiler kira sözleşmesi ya da tapuda ismi olan kişiler, ticarethaneler için ise şirket yetkili olmalıdır. Bu kişilerden başka biri elektrik abonelik başvurusu gerçekleştirecekse, noter onaylı vekaletname ile işlem yapması gerekmektedir. Bu vekaletname eş, çocuk ya da anne-baba gibi yakın akrabalar için de gereklidir.

Yepaş elektrik abonelik başvuru için gerekli evraklar

Müşteri Merkezi'ndeki randevunuza tüm belgelerinizi eksiksiz götürmek işlemlerinizin zamanında ve hızlı bir şekilde tamamlanmasına yardımcı olacaktır. Taşınacağınız ya da elektrik başvurusunda bulunduğunuz yerine tesisat ya da sayaç numarasını bilmeniz gerekmektedir. Bu şekilde, adresinizi ve sayacınızın yeri net olarak tespit edilir ve başvuru süreciniz hızlanır. Sayaç numarası ve tesisat numarası eski bir faturada bulunur ya da sayaç üzerinde sayaç numarasını not edebilirsiniz.

  • Kira sözleşmesi, İkametgah, Tapu Kaydı
  • Zorunlu deprem sigortası poliçesi ya da poliçe numarası
  • Kiracıysanız mülk sahibinin kimlik bilgileri, mülk sahibi tüzel kişilikse yani ticarethane vb. ise vergi numarası ve unvan bilgileri
  • Başvuranın kimlik belgesi
  • İşyeri için ek evraklar
  • Yetki belgesi ya da vekaletname ve imza sirküleri
  • İşyeri yetkilisinin nüfus cüzdanı ve fotokopisi

Elektrik abonelik bedeli

Elektrik başvurusunda bulunurken sadece Yepaş'ın değil, tüm elektrik şirketlerinin talep ettiği ve EPDK tarafından belirlenen çeşitli bedelleri bulunmaktadır. Güvence bedeli, sözleşme gücü üzerinden hesaplanan bir değerdir ve kW başına olarak 2021 yılı için meskenlerde 33 TL/kW, ticarethane ve sanayi için 93,7 TL/kW olarak belirlenmiştir.

Elektrik Abonelik Bedelleri 2021
Bedelin Adı Ücret
Güvence Bedeli Mesken için ortalama 198 TL*
Kesme-Bağlama Bedeli İşlem başına 37,3 TL
Damga Vergisi Güvence bedelinin binde 9,48'i
Dosya Bedeli Güvence bedeline göre belirlenir. Tüketiciye korumak adına üst sınırı bulunmaktadır.

TAŞINIYOR MUSUNUZ? Aynı gün içerisinde aynı müşteri merkezinden hem elektrik aboneliğinizi iptal edip hem de yenisi için başvuruda buluanabilirsiniz.

Yepaş Elektrik abonelik iptali

Yeni evinize ya da işyerinize geçmeden önce, bir sonraki kullanıcının sizin adınıza düzenlenmiş faturadan elektrik kullanması halinde borç ödemekten kaçınmak adına, aboneliğinizi iptal ettirmeniz gerekmektedir. Abonelik iptali işlemlerini Yepaş üzerinden yaptığınız takdirde en geç 14 gün sonrasına kadar kapatma talimatı verebilirsiniz.

14 günlük süreyi dikkate alarak evinizi boşaltmadan en çok 14 gün önce elektrik aboneliği kapatma talimatı vermenizi tavsiye ederiz.

Yepaş abonelik iptali nerede yapılır?

:Yepaş'ın görev yaptığı şehirlerden bahsetmiştik. Yepaş'ın bu illerde toplam 69 Müşteri Merkezleri bulunmaktadır. Bu merkezler yardımıyla hem elektrik abonelik başvurusu hem de elektrik abonelik iptal işlemleri gerçekleştirilebilir. Eğer merkezlere gitmeden önce Yepaş çağrı merkezinden ya da internet sitesinden randevu alırsanız, ve giderken gerekli evrakları hazırlarsanız, işlemlerinizin daha hızlı tamamlanacağını hatırlatalım.

ABONELİK İPTALİNİ KİM YAPAR? Yepaş elektrik aboneliğinizi kira sözleşmesinde ya da tapuda adı geçen ve üzerinde elektrik aboneliği bulunan kişi olarak kendiniz iptal edebilirsiniz. Elektrik faturasının üzerinde adı bulunan ya da şirketler için şirket yetkili dışında herhangi bir kişinin elektrik abonelik iptalini gerçekleştirmek için noter onaylı vekaletnameye ihtiyacı vardır. Bu durum eşler, çocuklar ve diğer akrabalar için de geçerli olmaktadır.

Abonelik iptali için gerekli evraklar

Bu belgeleri müşteri merkezlerinde abonelik iptal başvurusu yaparken tam olarak yanınızda bulundurduğunuz takdirde işlemleriniz hızlanacaktır. 

  • Ev elektrik abonelik iptali için gerekli evraklar
  • Son ayın elektrik faturası
  • Güvence bedelinin iadesi için IBAN ya da banka hesap numarası
  • Nüfus cüzdanı ve fotokopisi
  • İşyeri aboneliği iptali için gerekli evraklar
  • Son aya ait elektrik faturası
  • IBAN ya da Banka Hesap No
  • İşyeri yetki belgesi, vekaletname ve imza sirküleri
  • Yetkilinin nüfus cüzdanı ve fotokopisi

Güvence bedeli ne zaman iade edilir?

Güvence bedelinin iptal işlemlerinin tam olarak tamamlanmasının ardından, Yepaş'ın abonelik iptal başvurunuzu aldıktan sonra sayacınızın okunması için gönderdiği ekiplerin okuduğu son tüketim bedeli düşülmek suretiyle, kapatma işleminin gerçekleşmesinden 7 gün sonrasında yatar. Bu bedeli elektrik aboneliğinizi iptal ederken verdiğiniz hesap numarası ya da IBAN aracılığıyla ya da Yepaş müşteri merkezleri veznelerinden alabilirsiniz.