Akıllı Tarife Birlikte Elektrik Alımına hazırlanıyor

Güncelleme tarihi
min reading

Türkiye enerji piyasaları hakkında kapsamlı bir bilgi portalı olarak Kasım 2015'den beri hizmet veren, aynı zamanda Karşılaştırma Motoru ve çağrı merkezindeki enerji danışmanları aracılığıyla elektrik, internet ve dijital TV gibi farklı hizmetlerde tüketicilerin en avantajlı tarifelere ulaşmasını sağlayan Akıllı Tarife Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdiği yeni bir adım atıyor!  Yeni yıl ile başlayan dönemde tüketicileri birlik olarak daha fazla indirim kazanmaya  Akıllı Tarife ile Birlikte Toplu Elektrik Alımı'na davet ediyor! Yepyeni internet sitesi birlikte.akillitarife.com sayfasından serbest tüketici adayı olan tüm elektrik kullanıcılarının başvurabileceği bu uygulama sayesinde Türkiye'de indirimli elektrik almayan kalmayacak, hem de BİRLİKTE olmanın gücüyle daha da fazla indirim kazanarak...

Akıllı Tarife 2015 yılının Kasım ayında 2 genç Türk girişimcinin okumak için gittikleri Fransa'dan yine kendileri gibi genç ve dinamik 2 Fransız girişimcinin Selectra ismiyle kurduğu girişimi Türkiye'ye getirmeleri ile kuruldu. Bu fikir, internet sayesinde hiç uğraşmadan elektrik, internet, dijital TV, alarm, sabit hat vb. tüm hizmetlerin internetten tek bir tıklama ile başvurulmasını amaçlıyordu. Fransa'da başarıya ulaşan bu modeli Türk kullanıcılara sunmak için heyecanla Türkiye'ye dönen ikili kurulduğundan bu yana geçen 1 senede yüzlerce elektrik kullanıcısını indirimli elektrik tarifelerine ve binlerce kullanıcıyı internet ve dijital TV gibi farklı ürünlerdeki avantajlı paketlere ulaştırdı.

Selectra, Xavier Pinon ve Aurian de Maupeou tarafından kurulduğunda Fransa'da  elektrik piyasalarını özelleşmesi konusunda Türkiye ile benzer bir süreç yaşıyordu. Genç Fransızlar insanların kafa karışıklığına bir çözüm bulmak amacıyla internet sitelerinde tüm enerji kullanıcılarının arayabileceği birçok bilgiyi barındırmak gerekliliğini işlerinin temeli olarak belirlediler. Bunun ardından farklı tarifeleri karşılaştırma ve bunlardan en avantajlılarınını sitelerindeki misafirler için seçmeye başladılar. Selectra şu an her yıl on binlerce kişinin katıldığı Toplu Elektrik Alım operasyonlarını farklı tüketici grupları ve tedarikçilerle yaptığı anlaşmalar sayesinde kullanıcılara daha fazla avantaj sağlayarak yürütüyor.

Şimdi sıra Türkiye'de

Akıllı Tarife ile Birlikte Elektrik Alımı adıyla şimdi bu fırsat Türkiye'de serbest tüketici adayı olan tüm elektrik tüketicileri için hizmet veriyor. Şubat ayının sonuna kadar katılımın mümkün olacağı operasyonda ne kadar çok kişi olursa Akıllı Tarife'nin elektrik kullanıcıları için pazarlığa oturacağı indirim oranı o kadar yükselecek. 

Birlikte Elektrik Alımı'na nasıl katılabilirim?

Akıllı Tarife ile Birlikte Elektrik Alımı'na katılmak için öncelikle birlikte.akillitarife.com sayfasına giriş yapmanız gerekiyor. Bu sayfa aracılığıyla online olarak bu operasyona katılma imkanınız bulunuyor. Ancak katılım başvuranların serbest tüketici limitini geçmesi dışında hiçbir koşul aramıyor. Operasyonun ister ön başvuru aşamasında ister tedarikçilerle teklifin görüşülmesi aşamasında ya da son başvuru aşamasında bile hiçbir ek bedel ödemeden çıkış yapabiliyorsunuz. Bu durumda sizinle istemediğiniz takdirde kesinlikle tekrar iletişime geçilmiyor ve tek bir bedel ödemeden bu tekliften çıkmış oluyorsunuz. Yani denemesi çok kolay ve hiçbir koşula bağlı değil. Bu da tüketicilerin en çok memnun olacağı aşamalardan biri.

  • Birlikte Elektrik Alımı'na katılmak için
  • Serbest tüketici limit olan son 12 aylık tüketimin 2400 kWh olması koşulu aranır
  • Her aşamada Birlikte operasyonundan çıkmak ücretsizdir
  • Başvurunuzu geri çektiğiniz anda iletişim bilgileriniz kullanılmaz

Ön Kayıt

Birlikte Enerji Alımı'na katılmanın ilk adımı ön kayıt aşamasıdır. Ön kayıt aşamasında ileride Birlikte Enerji Alımı'na katılmak isteyen müşteriler kısa bir form doldururlar. Ön kayıt formunu doldurmanız, süreç sonunda Birlikte Enerji Alımı'na kesin kayıt olduğunuz anlamına gelmez ve sürecin devamı için bir taahhüt içermez. Bu formun amacı teklife kaç kişinin katılacağını önceden saptamak ve potansiyel katılımcılardan iletişim bilgileri gibi gerekli bilgileri toplamaktır. Ön kayıt formunu doldurarak Birlikte Eneji Alımı süreci sona erdiğinde faydalanma hakkı elde edersiniz.

Teklifler Yarışıyor!

İkinci aşamada Akıllı Tarife ekibi müşterilere en iyi teklifi sunabilmek için aday tedarikçilerle görüşmelere başlar. Teklif sunan tedarikçiler arasından en avantajlı teklife ulaşmak için katılımcı sayısı önemli bir unsurdur. Ne kadar çok katılımcıya ulaşılırsa, avantajlar da o oranda yüksek olacaktır.

Teklifin Bildirimi

Tedarikçilerle yapılan görüşmeler sonucunda en uygun teklifin belirlenir. Bir sonraki aşama belirlenen bu teklifin detaylarıyla katılımcılara bildirilmesidir. Kayıt formunda belirtmiş olduğunuz iletişim bilgileri aracılığıyla size ulaştırılan bilgilendirme sonrasına Akıllı Tarife ile tüm ayrıntıları görüşebilir, soru ve görüşlerinizi paylaşabilirsiniz.

Kayıt

Birlikte Elektrik Alımı'nın son aşaması kayıt aşamasıdır. Süreç sonunda size önerilen tekliften yararlanabilir ve kayıt işleminizi gerçekleştirebilir, tekliften yararlanmak istemezseniz hiçbir kısıtlama olmadan vazgeçebilirsiniz.

SERBEST TÜKETİCİ OLDUĞUNUZ HALDE BAŞVURUNUZ KABUL EDİLMEDİ Mİ? Bazı durumlarda Serbest Tüketici adayı olsanız bile sistemde serbest tüketici olarak görülmeyebilirsiniz. Bu gibi durumlarda faturanızı ekibimiz size gerekli bilgilendirmeleri yapacaktır. Eğer son 3 aya ait bir faturanızda 2400 kWh'lık limiti geçmiş görünüyorsanız başvurunuz tekrar aktif hale geçirilecektir.

Elektrik firmamı değiştirebilir miyim?

Türkiye'de henüz elektrik piyasası tam anlamıyla serbestleşmedi. Şu an için EPDK tarafından belirlenen yıllık 2400 kilovat saat tüketim miktarını geçmeyen elektrik tüketicileri, tedarikçilerini değiştirerek indirimli ve avantajlı elektrik tarifelerine ulaşamıyor. Ancak bu limit her yıl önemli ölçüde aşağıya çekiliyor. Nitekim 2015 yılı sonunda 4000 kilovat saat olan Serbest Tüketici Limiti, 2016 yılında 3600 kilovat saate ve 2017 yılının başında 2400 kilovat saate düşürüldü ve bu sayede 8,4 milyon elektrik kullanıcısı tedarikçilerin sunduğu avantajlı tekliflere ulaşma şansı yakaladı.

ELEKTRİK PİYASASI İNTERNET PİYASASI İLE AÇIKLANABİLİRDüşünün ki Mehmet Bey, evine internet bağlatacak. Bunun için seçebileceği birçok elektrik firması bulunuyor. Mehmet Bey A firması ile B firmasının sunduğu internet tarifelerini inceliyor ve kendi internet kullanımına göre en uygun internet tarifesini seçiyor.
Mehmet Bey elektrik alırken A firması ve B firması arasından seçim yapabiliyor, böylece tedarikçilerin sunduğu tekliflerin arasından kendi elektrik kullanımlarına en uygun ve en avantajlı olanını seçebiliyorlar. BİRLİKTE ELEKTRİK ALIMI'NA HEMEN KATIL!