Erciyes'in zirvesine doğalgaz ulaştırıldı

Güncelleme tarihi
min reading

Türkiye'nin özellikle kayak turizmi için önemli bir merkez olan Kayseri Erciyes'e doğalgaz ulaştırıldı. Erciyes Master Planı kapsamında yapılan yatırımlardan olan doğalgaz, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'in konuştuğu törenle duyuruldu.

Kayserigaz tarafından yapılan doğalgaz yatırımı için gerçekleştirilen törende ilk olarak Erciyes AŞ Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Cahid Cıngı konuştu:

Arkamızda Büyükşehir Blediyesi olduça biz de gaza basmayı sürdüreceğiz.

Ardından Kayserigaz Genel Müdürü Hasan Yasin Bora konuştu: 

bu yatırım Erciyes için gerekiyordu. Çünkü Erciyes Master Planı dünya standartlarında kış turizm merkezi ortaya çıkardı. Erciyes'e ulaştırdığımız doğalgaz hattı, Develi'ye kadar devam edecek. Aralık ayına girmeden hattı Develi'ye ulaştıracağız.

Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik ise yaptığı konuşmada KASKİ ve KCETAŞ'ın altyapıları tamamladığı ve doğalgaz şirketinin de doğalgazı ulaştırmasıyla sezona hazır hale gelindiğini belirten Çelik:

Yol ve suya daha sonra elektrik de ilave oldu. Ardından internet ve telekom altyapıları medeniyetin göstergesi olarak gösterildi. Buna daha sonra doğalgaz da eklendi. Kayseri'nin ekonomik değeri olan Erciyes, doğalgazın gelmesiyle yeni bir değer daha kazanmış oldu.