Türkiye Jeotermalde en hızlı büyüyen ülke

Güncelleme tarihi
min reading

Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği ve Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, jeotermal sera ve elektrik üreten kaynaklarda en hızlı büyüyen ülke olduğumuzu açıkladı.

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçesi aynı zamanda Jeotermal Belediyeler Birliği Başkanı görevini de yürütüyor. Bahçeci, yaptığı açıklamada Türkiye'nin jeotermal kanununun 2007 yılında çıktığını hatırlatarak araya giren seçimlerin bazı düzenlemeleri aksattığını bildirdi.

Yaptığı açıklamada özel sektörün güçlenerek jeotermal kaynaklara yatırım yapacak konuma geldiğini belirten Bahçeci, daha önce düzenledikleri çalıştayın sonuçlarını yeni dönemde takip edeceklerini söyledi. Başkan Bahçeci ardından Türkiye'de jeotermal enerji potansiyelinin yüksek olduğuna dikkat çekti.

Geçen yıl Türkiye'nin jeotermal ile elde ettiği elektrik, 2014 yılında 405 megavat seviyesindeyken, 31 Ekim 2015 itibariyle 615 megavat olarak ölçüldü. Toplam gücün sadece 0,8'i jeotermal kaynaklara dayalı ve jeotermal kaynaklarla çalışan elektrik santralleri 21 adet. Buna karşılık Türkiye'de 1407 elektrik üretim santrali bulunuyor.

 

Kaynak: AA