Dicle Elektrik Borç Sorgulama Nasıl Yapılır?

Güncelleme tarihi
min reading
Dicle Elektrik Logo

Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak'ın illerinde görevli elektrik tedarik şirketi Dicle Elektrik'in fatura ödeme, borç sorgulama, gecikme zammı, fatura itirazı gibi tüm fatura işlemleri ile ilgili bilgiye bu yazımızdan ulaşın.

Dicle Elektrik Tarifeleri     Dicle Elektrik Abonelik İşlemleri

Dicle Elektrik Müşteri Merkezleri     Dicle Elektrik İletişim Bilgileri

Borcumu nasıl sorgularım?

Dicle Elektrik aracılığıyla elektrik satın alan tüketiciler, fatura borcunu sorgulamak için, işletme kodu ve abone numarasını bilmek zorundadır. Bu bilgiler eski bir elektrik faturasının ön yüzünde bulunmaktadır. Bu bilgilere sahip olduktan sonra 444 8 086 numaralı Dicle Elektrik çağrı merkezinden ya da Dicle Elektrik internet sitesindeki Online İşlemler'den Borç Sorgulama seçeneğini seçip istenilen bilgileri vererek güncel borcunuzu öğrenebilirsiniz.

Dicle Elektrik Fatura Ödemesi Nasıl Yapılır?

Fatura Ödeme işlemi için tedarikçiler birçok farklı yol sunmaktadır.

  • Nakit olarak
  • Müşteri Merkezleri
  • Anlaşmalı banka şube ve ATM'leri
  • Ödeme vezneleri
  • PTT Şubeleri
  • Kredi kartı ile
  • Anlaşmalı bankaların internet bankacılığından
  • Anlaşmalı bankaların otomatik ödeme sistemlerinden

Gecikme Faizi nedir?

Gecikme faizi, elektrik faturanız üzerinde bulunan son kullanma tarihi geçtikten sonra gün başına uygulanan bir bedeldir ve fatura döneminde Dicle Elektrik tarafından belirlenir. 

Enerji verilmesi durduruldu / kesildi

Elektrik faturanızı son ödeme tarihinden önce ödemezseniz iki adet bildirim elektrik hizmeti aldığınız yere ulaştırılır. İkinci bildirimin ulaşmasının ardından 5 iş günü içerisinde elektrik faturanızı gecikme faizi ile birlikte ödemezseniz, elektrik enerjiniz kesilir. Borcunuzu ödediğiniz takdirde elektriğiniz açılır. Bu süre zarfında sayacınızda herhangi bir değişiklik yapmanız cezai işlem doğurabilir. 

Eğer faturanızı ödemezseniz, abonelik fesih sürecine girersiniz, sayacınız sökülür, bu halde tekrardan elektrik abonelik sözleşmesi imzalanması gerekmektedir.

Dicle Elektrik faturam neden gelmedi?

Faturaların her zaman aylık periyotlarla gelmeyeceğini göz önünde bulundurmak gereklidir. Ancak yine de faturanızın elinize ulaşmaması için birçok sebep olabilir.

  • Düşük enerji tüketimi durumunda faturanız bir sonraki aya yansıtılabilir, ancak güncel borç durumunuzu yine de öğrenmek isterseniz Dicle Elektrik çağrı merkezini arayabilirsiniz.
  • Sayaca ulaşılamadığı hallerde, görevli fatura kesmek için okuma işlemini gerçekleştiremez. Bu durumu öğrnemek için de çağrı merkezini arayabilirsiniz ya da sayacınızın ulaşılabilir olduğundan emin olunuz.
  • Arızalı sayaç durumunda en yakın Dicle Elektrik Müşteri Merkezi'ne dilekçe vererek başvuru yapmanız gerekmektedir.

Faturama nasıl itiraz ederim?

Elektrik faturanıza itiraz etmek için fatura kesim tarihi itibariyle 1 yıllık süreniz bulunmaktadır. Size en yakın Dicle Elektrik Müşteri Merkezi'nden dilekçe ile fatura itirazı işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Fatura itirazı, mevcut faturayı ödemeyeceğiniz anlamına gelmez, her iki durumda da gecikme faizinden kaçınmak için faturanızı ödemeniz gerekir. Eğer borcunuz bir önceki faturadan %30 oranında daha fazla ise bir önceki fatura tutarı kadar ödeme kabul edilir ve haksız bulunsanız da gecikme zammı uygulanmaz.

 Tüketici haklı bulunursa:
3 iş günü içerisinde nakit olarak tahsil edilen tutar iade edilir ya da bir sonraki fatura borcundan düşülür.

 Tüketici haksız bulunursa:
Borcun eksik yatırılan kısımı ya da fatura ödenmediyse tamamı gecikme faiziyle birlikte tahsil edilir.