TV-İnternet-Mobil

Ücretsiz farklı internet ve TV paketlerini karşılaştırın ve en uygun tarifeyi bulun.

TV-İnternet-Mobil

İnternet ve TV tarifelerinizi indirim!

Farklı internet ve TV tarifelerini sizin için en iyisini birlikte bulalım. Hemen formu doldurun, sizi geri arayalım!

The Witcher geliyor: İzlemek ve oynamak ne kadar internet harcar?

Güncelleme tarihi
min reading

Netflix'in merakla beklenen dizisi The Witcher'ın ilk sezonu 20 Aralık 2019'da yayına giriyor. Adını ve hikayesini The Witcher kitap serisinden alan dizi, kendisi de değişime uğramış olan canavar avcısı Rivyalı Geralt'ın yaratıklar ve insanların karmaşa içinde yaşadığı bir dünyada kendi yerini bulma yolculuğunu anlatıyor. The Witcher, asıl ününü ise bilgisayar oyunu olarak piyasaya sunulan başarılı seriye borçlu. Hem oyun severler hem de dizi meraklıları The Witcher için internetin başına geçti. Peki The Witcher oynamak ve izlemek için ne kadar internet harcanır?

The Witcher
Netflix'in dizisi The Witcher internette yayınlanıyor.

Oyun meraklılarının The Witcher heyecanı

20 Aralık'ta Netflix'te ilk sezonu yayınlanacak olan The Witcher şimdiden büyük ilgi topladı. Netflix'in dizi projesini duyurması ve yayın tarihinin yaklaşması seyircilerde büyük heyecan yaratırken en çok sabırsızlananlar da kuşkusuz The Witcher bilgisayar oyunlarını oynayan ve beğenen hayranlar oldu. Oyun serisinin özellikle The Witcher 3 ile yakaladığı başarı, diziye olan ilgiyi arttırdı ve birçok The Witcher hayranı dizinin yayına girmesini beklerken oyunu da oynamayı ihmal etmiyor.

The Witcher dizisi ve The Witcher 3 oyunu için internet gerekli mi?

İnternet üzerinden satın alınarak oynanabilen The Witcher 3'ü sevenler, Netflix'in The Witcher dizisini de internet üzerinden izleyebilecekler. The Witcher dizisi, Netflix üyeliğini kullanabildiğiniz televizyon, bilgisayar, akıllı telefon, tablet gibi cihazlardan internet olduğu sürece izlenebilir. 

The Witcher 3 oyunu oynamak için internet gerekmiyor ama oyunu indirmeniz gerekiyor, bunun için de internet bağlantısına ihtiyaç var. Hikayenin dizisi de internet üzerinden video içerik platformu olan Netflix tarafından yayınlandı ve internetten izleniyor. Netflix görüntü kalitesi ve video izleme kolaylığı internet bağlantısı ile yakından ilgili. Ayrıca ayarlanabilir veri modları ile Netflix'te The Witcher izlerken ne kadar veri harcanacağı da düzenlenebiliyor, ancak veri kullanımındaki kısıtlamalar görüntü kalitesini de etkiliyor.

The Witcher oynamak ve izlemek için harcanan internet

The Witcher dizisinin yayıncısı Netflix internet verileri vasıtasıyla hizmet veriyor. Netflix'te izlenen içeriklerin video kalitesine göre harcanan veri miktarı değişiyor. Düşük kalitede saatte 0,3 GB, orta kalitede 0,7 GB, HD kalitede 3 GB ve Ultra HD kalitede 7 GB'a kadar veri harcanabiliyor.

Otomatik görüntü kalitesinde The Witcher izlediğinizde internet bağlantınızın durumuna göre en iyi kalitede video oynatacak şekilde Netflix otomatik ayarlama yapıyor.

Mobil veri kullanarak telefon veya tabletinizde The Witcher izlerseniz de farklı veri modları mevcut. Otomatik veri modunda 1 GB veri ile 4 saat izleme yapılabiliyor. Veri tasarrufunu seçtiğinizde bu süre 6 saat, maksimum veri modunda ise yüksek kalite ile 20 dk.

The Witcher dizisinin ilk sezonu 8 saat uzunluğunda.

The Witcher'ın popüler bilgisayar oyunu The Witcher 3 oynamak için ne kadar internet harcanıyor konusuna geldiğimizde, oyunu oynamak için aslında internete gerek yok. The Witcher 3'ü online olarak oynamak gerekli değil, fakat oyunu ve yamaları yüklemek için internetten indirmek gerekiyor. oyunun büyüklüğü 35 GB olarak belirtilmiş, yani bilgisayarınızda yer ayırarak 35 GB'lık bir indirme ile The Witcher 3 oynayabiliyorsunuz.